UMNO P.Pinang dedahkan taktik kotor memanipulasi keputusan pilihanraya masjid.

Umno Negeri Pulau Pinang kecewa dengan tindakan kariah beberapa masjid di negeri ini cuba memanipulasi keputusan pemilihan jawatankuasa dengan melantik individu yang memperoleh undian sedikit untuk memegang jawatan.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Datuk Zainal Abidin Osman berkata tindakan itu, yang dilihat sebagai cuba menafikan hak individu yang menang dalam pemilihan jawatankuasa kariah masjid, merupakan tindakan tidak berhemah dan tidak adil.

"Umno Pulau Pinang memang memandang serius hal ini, menafikan hak orang yang menang, orang yang dapat undian sedikit diberi jawatan manakala yang menang tidak diberikan jawatan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat badan perhubungan itu di sini hari ini.

Beliau berkata pihaknya kini mengumpulkan maklumat berhubung perkara itu dan meminta Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang menyiasat aduan berkenaan.

"Di seluruh Pulau Pinang terdapat 207 masjid, dan daripada aduan yang diterima, terdapat tiga hingga empat masjid dalam sesebuah kawasan Dewan Undangan Negeri yang memanipulasi keputusan pemilihan jawatankuasa kariah itu," katanya.

Dalam perkembangan lain, Zainal Abidin berkata badan perhubungan itu kini memperhalusi proses pemilihan parti di peringkat cawangan dan bahagian bagi memastikan ia berlangsung lancar.

"Terdapat hampir 6,000 perwakilan yang akan membuat pemilihan di peringkat pucuk pimpinan parti tertinggi kali ini, jadi ia memerlukan penelitian yang lebih rapi agar mekanisme baru itu lebih teratur," katanya.

Beliau juga berkata Umno Pulau Pinang akan menjadi pembangkang yang konstruktif dalam memastikan tugas menjaga kebajikan rakyat di negeri ini dapat dilaksana dengan sempurna. 

"Kami menerima hakikat bahawa majoriti rakyat negeri ini telah memberi mandat kepada pihak pembangkang dan kami tetap akan melaksanakan tanggungjawab kami sebagai wakil rakyat demi kesejahteraan hidup di masa depan," katanya. - Bernama
Posted in |

5 comments:

 1. Anonymous Says:

  kerja pun malas, padan la kalah..pong pang pong pang lebih..pirahh

 2. Anonymous Says:

  Apalah yang UMNO nak sibuk tentang hal masjid. Berapa orang UMNO yang selalu pergi ke masjid pada solat harian. Tanya pada orang UMNO, berapa ramai tokoh UMNO yang datang untuk mensolatkan jenazah orang UMNO. Itu pun kena jemput atau paksa.Jika nak mentakbir parti sendiri pun tak berapa nak boleh masakan nak takbir masjid. Jika benar nak takbir masjid, suruh Non Panjang baca doa sebelum sesuatu majlis yang UMNO anjurkan. jangan hanya pandai dok panggil orang masjid atau to2 lebai.

 3. Anonymous Says:

  satu jari menunding kat orang,4 jari lagi tala kat kita,jangan pandai komen orang muhasabah diri.jangan menghina orang ,berilah tunjuk ajar dan apalah salahnya mendoakan kebaikan sesama muslim.amin

 4. IBU HAYATI Says:

  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

 5. IBU PUSPITA Says:

  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...