Program Jelajah Sumbangan Duit Raya Kepada Pelajar Sekolah

Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Nibong Tebal telah mengambil insiatif untuk mendekati para pelajar dan guru-guru di sekolah-sekolah di sekitar Parlimen Nibong Tebal. Disamping itu juga dengan pendekatan yang diambil ini, diharapkan 'hubungan' para ibu bapa/waris pelajar akan sentiasa dekat dengan Pemuda UMNO bahagian Nibong Tebal itu sendiri.

Program yang julung-julung kali ini diadakan sebagai tanda penghargaan dan meraikan kegembiraan pelajar-pelajar sekolah rendah yang akan menyambut hari raya Aidilfitri, PPUBNT telah mengeluarkan sedikit perbelanjaan untuk memberi duit raya kepada pelajar-pelajar dari prasekolah hingga ke darjah 6 di 7 buah sekolah rendah yang terpilih dimana kebanyakkannya terletak di luar bandar.

Lebih dari 3000 orang pelajar menerima duit raya dari PPUBNT kali ini dimana 3 sekolah dari DUN Jawi & masing-masing 2 Sekolah dari DUN Sungai Bakap dan DUN Jawi.

Ketua Pemuda, Sdr Hj Rashidi Zinol bersama Exco dan sebahagian jawatankuasa telah meluangkan masa untuk berkunjung ke tujuh-tujuh buah sekolah terbabit bagi menyampaikan sumbangan tersebut di samping kesempatan yang ada itu dipergunakan untuk beramah mesra dengan guru-guru sekolah serta berkongsi cabaran yang dihadapi oleh mereka dalam mendidik anak bangsa untuk berjaya.

InsyaAllah, jika ada rezeki dan kesempatan, tahun depan kita buat lagi..

Sekolah Kebangsaan Sungai Kechil (DUN Sungai Bakap)Sekolah kebangsaan Sungai Duri (DUN Sungai bakap)Sekolah kebangsaan Keledang jaya (Dun Jawi)Sekolah kebangsaan Nibong Tebal (DUN Jawi)Sekolah kebangsaan Sungai Setar (DUN Sungai Acheh)Sekolah Kebangsaan Sungai Acheh(DUN Sungai Acheh)Sekolah kebangsaan Sungai Bakau (DUN Sungai Acheh)

Lagi gambar-gambar di SINI


Posted in Labels: |

2 comments:

  1. lol Says:

    wahhh

    pemuda makin mewah di bawah hj cdz
    sipa bleh bg duit raya kat 3000 orang budak tuh!!

  2. Anonymous Says:

    Tahniah Pemuda!! Brgerak dari luar kotak..dah mula dngar pujian usaha pemuda umno dari waris pelajar..baguih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...